Empanada de pollastre

Recepta Empanada de Pollastre:

Empanada de pollastre casolana
Empanada de pollastre casolana
300 grams de farina de força
100 ml d'aigua
15 grams de llevat fresc
100 ml d'oli d'oliva
Un pessic de sal
Un rovell d'ou per pintar-la
1 ceba grossa
1 pebrot verd
1 pebrot vermell
4 tomàquets madurs o sofregit de tomàquet
400 grams de pollastre del Montseny

1. Poseu la farina en un bol. Abocar l’aigua dins el llevat i afegir l’ou. Barregeu-ho tot amb una cullera de fusta.
 2. Afegiu l'oli d'oliva i un pessic de sal. Continueu barrejant amb la cullera fins que quedi una mica lligat, i llavors amasseu-ho amb les mans, uns deu minuts aproximadament, fins que quedi una bola compacta i flexible.
3. Deixeu-la reposar mitja hora tapada amb un drap humit, per tal que fermenti i creixi. És una massa molt fàcil de treballar i que no s'enganxa gens a les mans.
4. Talleu a trossos petits la ceba, el pebrot verd, el pebrot vermell i, en cas d’utilitzar tomàquets naturals, els tomàquets. Aboqueu-los a la paella amb un raig d’oli d’oliva i deixeu que es vagin fregint.
5. Mentrestant, talleu el pollastre a trossos petits.
6. Un cop els ingredients estan ben sofregits, afegir el pollastre a la paella i remenar mentre es va coent tot junt. Mentrestant, agafeu la massa i dividiu-la en dues parts. Poseu cadascuna de les meitats sobre el marbre, on prèviament haureu hagut de posar farina per tal que no s'hi enganxi.
7. Amb l'ajuda del corró estireu la massa fins a fer-la prou fina, desprès cobriu una plata fonda que pugui anar al forn (que prèviament haureu hagut d'untar amb oli). La massa haurà de cobrir tot el fons de la plata i que sobresurti pels quatre costats.
8. Afegir el farcit que heu preparat. Preescalfar el forn a 200º.
9.Tapar el farcit amb l'altra part de la massa a sobre. Aquest sobrant de les vores us servirà per tancar l'empanada.
12. Si us han sobrat alguns retalls de massa, en podeu fer uns quants guarniments. Feu un forat enmig per a que surti el vapor.
13. Pinteu la superfície de l'empanada amb ou batut i introduïu-la al forn durant aproximadament 25 minuts, o fins que veieu que està cuita i daurada.


Suggeriments: Es pot menjar acabada de fer, o a temperatura ambient. Al dia següent, quan la massa està reposada, encara té un gust més bo. Admet totes les variacions que vulgueu: es pot canviar el tipus de carn, posar-hi tonyina, pebrot, olives, ou dur... tot allò que se us acudeixi.
Fotografia del blog "receptes d'estar per casa"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada