Croquetes de Pollastre de pagès del Montseny casolanes

Recepta croquetes de Pollastre casolanes


recepta croquetes de pollastre
Croquetes de Pollastre del Montseny
250 g de Pollastre del Montseny cuit
120 g de mantega
120 g de farina
200 g de ceba trinxada petita
1 litre de llet
Nou moscada
Oli per fregir
3 ous
Pa ratllat i farina
Sal i pebre negre


1. Trinxeu la ceba ben petita. Desfeu la mantega en una paella grossa. Un cop desfeta afegiu la ceba triturada. Deixeu-la fer sense torrar-la, només ha de quedar cuita, tova i transparent. Piqueu el pollastre i assegureu-vos que no queden ossos ni nervis. El picat serà més o menys gran depenent del gust de cadascú.

2. Paral·lelament, aboqueu la llet en un cassó per escalfar-la i ratlleu-hi una mica de nou moscada. Aproximadament mitja cullerada de cafè. Compte!:No us podeu passar amb la nou moscada, ja que com que és molt aromàtica podríem condicionar massa el gust de les croquetes. Afegiu una cullerada de sal i una mica de pebre negre a la llet.

3. Un cop teniu la ceba feta, tova i transparent incorporeu la farina (tota de cop). Barregeu bé amb la ceba i deixeu uns minuts perquè es cogui. No pareu de remenar i d'integrar bé la farina. Vigileu que no es torri massa. Aboqueu tota la llet bullent a la barreja i amb una batedora, aneu remenant a poc a poc, però sense parar. Afegiu el Pollastre del Montseny trinxat i deixeu que aquesta pasta solidifiqui i es cogui bé el conjunt. S'ha de tenir a foc mitjà durant uns 20 minuts. No deixeu de remenar i vigileu que no se us cremi. Heu d'anar fent passar la part de baix a dalt tota l'estona. Veureu que cada cop us costarà més remenar i treballar-ho. No us espanteu! S'ha de formar una pasta força consistent que es desenganxi de la paella.

4. Passats els 20 minuts, col·loqueu aquesta pasta en una safata perquè es refredi. Com més ampla i gran sigui la safata, abans es refredarà. Tapeu la pasta amb paper de film transparent per evitar que faci pell i agafi males olors. Veureu que la pasta ha agafat una tonalitat més fosca però no patiu. Un cop freda, la podem guardar a la nevera per acabar de fer les croquetes l'endemà. Tot i que és recomanable fer-les l'endemà, es poden fer el mateix dia sense problemes.

5. Un cop la pasta és freda, comenceu a donar forma a les croquetes. Bateu 3 ous i prepareu una safata amb pa ratllat i una altra amb farina. Amb l'ajuda d'una cullera comenceu a donar forma a les croquetes. Us recomanem preparar-les totes per enfarinar-les de cop. Primer es passen per la farina.
6. Un cop enfarinades, passeu-les una a una pels ous batuts i amb una forquilla gireu-les perquè quedi tota coberta. Fet això, passeu-la per la plata de pa ratllat i fregiu les croquetes en abundant oli calent un parell de minuts. No cal fregir-les més d'un parell de minuts o se us poden desfer.

7. Un cop les hagueu tret del foc, poseu-les sobre un paper absorbent per eliminar l'excés d'oli. Ja estaran llestes per servir.

Suggeriments: Com heu vist, les croquetes requereixen molta estona de preparació. Us aconsellem que quan vulgueu preparar-ne en feu força quantitat i congeleu (sense coure) les que no fareu servir. D'aquesta manera en tindreu sempre al congelador! Que aprofiti!
Foto i recepta adaptada del blog La Cuina de Sempre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada