10 beneficis del pollastre - Pollastre de pagès del Montseny

Seguint amb la tònica d'ahir, avui us volem enumerar els 10 beneficis principals del pollastre:

1. Carn alta en proteïnes
El pollastre és una gran font de proteïna magra baixa en grassa. La proteïna al pollastre contribueix al creixement muscular, millora el desenvolupament i ajuda a mantenir un pes corporal saludable o a baixar-lo.

2. Molt fòsfor
El pollastre també és ric en fòsfor, un mineral essencial que ajuda a les dents i ossos, així com als ronyons, el fetge i millora la funció del sistema nerviós central.

3. Ric en niacina
El pollastre també és ric en niacina, una particular vitamina B que protegeix contra el càncer i altres danys a la genètica (ADN).

4. Seleni
El pollastre també és abundant en seleni, un mineral essencial involucrat en el rendiment metabòlic (en altres paraules, la tiroide, les hormones, el metabolisme i la funció immunològica).

5. Promou la salut dels ulls
El pollastre és alt en retinol, alfa i beta-carotè i licopè, tots derivats de la vitamina A i tots vitals per a tenir una visió saludable.

6. Saludable pel cor
La homocisteïna és un aminoàcid que pot causar malalties cardiovasculars si els seus nivells al cos són alts. Per a nosaltres, afortunadament, menjar pit de pollastre suprimeix i controla els nivells d'homocisteïna.

7. Prevé la pèrdua òssia
Si estàs entrant a l'adultesa i estas preocupat per l'osteoporosi o l'artritis, menjar pollastre t'ajudarà en la teva lluita contra la pèrdua òssia gràcies al seu alt contingut proteic!

8. Imprescindible per al creixement de teixits sans
Molts de nosaltres tenim els llavis tallats, llagues a la llengua o pell seca durant l'hivern. No obstant això, un augment en la riboflavina o vitamina B2, present en el fetge del pollastre, reduirà dràsticament els teus problemes cutanis i repararà la pell seca o malmesa.

9. Antidepressiu natural
El pollastre és alt en un aminoàcid anomenat triptòfan, el qual li dóna aquella sensació reconfortant després de menjar un gran plat de sopa de pollastre fet per la iaia o la mare. De fet, si et sents deprimit, menjar alguna cosa derivada del pollastre augmentarà els nivells de serotonina en el teu cervell, millorarà el teu estat d'ànim, eliminarà l'estrès i et calmarà per dormir.

10. Disparador del metabolisme
La vitamina B6 (o vitamines del complex B) encoratja els enzims i promou les reaccions metabòliques cel·lulars (o un procés conegut com metilació). El que significa que consumir aquesta au mantindrà els vasos sanguinis sans, els nivells d'energia alts, i farà que el metabolisme cremi calories. Així podrà gestionar un nivell saludable de pes i d'activitat.