La reproducció dels pollastres

La reproducció dels pollastres es molt característica.
Pollet comprar
Pollet d'un dia de vida
A l'igual que moltes espècies d'animals, l'estació de reproducció comença a la primavera i es prolonga fins a l'estiu amb la intenció que els polls neixin sota la calor estiuenca. 

Les gallines arriben a la maduresa sexual sobre les 20 setmanes de vida depenent de la raça, i a partir d'aquí comencen a pondre un ou cada dia. 

Quan arriva aques moment, cal posar el gall a dins el galliner, per cada 10 gallines un gall, no n'hi poseu mes per el que vam explicar en l'entrada anterior, la jerarquia dels pollastres, El cant característic dels galls els serveix tant per atreure a les femelles com per alertar a altres mascles de la presència d'un competidor. 

Quan en tenen uns quants (8 o 10) deixen de pondre i es posen a incubar-los jaient-hi a sobre donant-los calor i rotant la seva posició fins que neixen els pollets 21 dies desprès. Aquest pas a pagès es coneix com que una gallina s'ha tornat "lloca". Per això és important treure els ous cada dia, si no s'acumulen els ous, les gallines continuen ponent.

A vegades però, es interessant deixar uns quants ous expressament per tenir unes quantes gallines "lloques", per no utilitzar incubadores. Fins i tot es fan servir ous de mentida. D'aquesta manera s'aconsegueix tenir pollets cada 21 dies. Per fer una producció casolana es pot fer servir qualsevol espècie, però nosaltres sempre us aconsellarem que feu compreu galls i gallines expressos per fer pollets per criar. Així aconseguireu un millor creixement i una qualitat de la carn mes bona. 

Aprofitem per explicar-vos una cosa, menjar un ou no vol dir menjar un pollet. Hi han ous fertilitzats i ous no fertilitzats, si no hi ha el mascle entre les femelles i no les ha muntat, no hi haurà pollet. Vindria a ser com els òvuls amb les noies, cada mes deixen anar un "ou", però mes sovint.

I per últim una anècdota. 
A vegades vas veient que les gallines deixen de pondre, cada cop hi han menys ous, i ti capfiques fins que de cop i volta veus passar una gallina amb un ramat de pollets al darrere! Es una imatge molt maca!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada