Diferència entre pollastre, gall i gallina - Pollastre de pages del Montseny

En algun moment o altre, tothom s'ha preguntat quina és la diferència entre el pollastre, el gall, la gallina i el poll.

Per què vas al supermercat i et venen pollastre? És mascle? Femella? Per què no es diu gall i gallina a tot? Doncs bé, la resposta és que la diferència radica en l'edat. Per explicar de manera gràfica la diferència posarem la següent relació:

Diferència entre pollastre i gall

Quan un pollastre femella comença a pondre ous es comença a dir gallina, i quan al mascle se li desenvolupen els òrgans reproductius, gall.

Tot i que faltaria algun nom per distingir pollastres, mascles i femelles, no val la pena embolicar-nos més amb noms, perquè totes les granges tenen sexes separats. Les granges industrials per motius productius, i les granges que busquen qualitat abans que quantitat per motius de seguretat entre les aus. Els mascles es fan més ràpid que les femelles, com amb les persones, agafen pes més ràpid. I quan els mascles arriben a l'edat fèrtil (galls) i hi han gallines en el ramat es barallen entre ells per aconseguir-la, cosa que els estressa i els queden marques de picades i cops.

Esperem que aquesta explicació hagi servit per resoldre i aclarir una mica més aquesta pregunta que és freqüent tenir. Si encara us queda algun dubte us convidem a venir a veure la nostra granja de pollastres!